De auto reinigen als een pro: zo doe je het zelf!

Het is een heerlijk gevoel om achter het stuur te kruipen van een auto die net helemaal professioneel gereinigd is. Alsof je in een nieuwe auto stapt. De meeste mensen hebben dit gevoel dan ook voor het laatst ervaren toen ze met hun auto wegreden bij de dealer. Dat is niet gek, want professionele reiniging is vaak ontzettend duur. Gelukkig kun je het ook zelf! Schaf de juiste producten aan en maak een ochtend of middag vrij voor een ontspannende grote schoonmaak van je heilige koe!

De voorbereiding

Een goede poetsbeurt begint met de juiste autopoetsmiddelen. Er zijn veel goede producten op de markt. Die van het merk Meguiars zijn bijvoorbeeld echt een aanrader! Maar wat heb je nodig?

Begin met een goede autoshampoo. Kies er eentje die goed schuimt en een wasbescherming achterlaat. Wil je zo lang mogelijk van het resultaat genieten? Kies dan ook voor een goede autowax. Daardoor wordt je auto minder snel opnieuw vuil, maar het is ook een goede bescherming voor de lak. Dit is met name belangrijk in de wintermaanden wanneer de strooiwagens weer de wegen op gaan.

Denk er ook aan om eventueel reinigingsmiddelen voor het interieur in te slaan. Begin met een goede auto interieur reiniger, die geschikt is voor de bekleding van je stoelen. Je hebt speciale producten voor leer en goede allround producten voor stoffen bekleding. Daarnaast is een goede ruitenreiniger slim als je snel alle ruiten aan binnen en buitenkant wilt poetsen en ontvetten.

Aan de slag!

Het is zover. Je hebt wat tijd vrijgemaakt en de juiste spullen aangeschaft. Aan de slag! Wij raden aan om met de binnenkant van de auto te beginnen, maar de keuze is aan jou. Stofzuig de auto goed uit en ga aan de slag met het dashboard en middenconsole. Gebruik hiervoor de allround reiniger. Als je die klaar hebt, dan ga je aan de slag met de ruiten. Eindig met het behandelen van de stoelen. Zo voorkom je dat je op de net gereinigde zitting moet plaatsnemen om een hoekje van het dashboard of de ruit te reinigen.

Ten slotte ga je aan de slag met de velgen en zet je daarna de auto eens goed in de schuim. Bewaar de velgen niet tot het laatst, want het afspoelen kan nog wel eens wat vuil op de auto veroorzaken. Spoel alles af en ga direct erna aan de slag met de wax. Hier hoeft de auto niet droog voor te zijn. Als de wax is ingewerkt, spoel je de auto nogmaals af om deze goed te drogen.

En voilà, jouw auto is weer als nieuw. Wat een heerlijk gevoel!

Deze advertorial is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.