Kentekencheck toont schade in het verleden

Staat u op het punt om een andere auto of motor te kopen? Overweeg dan een (gratis) kenteken check autorapport op te vragen. Hiermee krijgt u inzicht in het (schade) verleden en historie en kunt u zien is hoe het gesteld is met de staat van de auto. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat het voertuig in het verleden betrokken is geraakt bij een ongeluk, een WOK status heeft, of niet door de periodieke APK keuring heen is gekomen. De kans dat de verkoper je dit vertelt is natuurlijk niet altijd even groot. Misschien kent verkoper de historie zelf geeneens, of is het in zijn of haar belang om deze historie verborgen te houden. Daarom is het handig om aan de hand van de gegevens van de RDW te bekijken hoe het met ongelukken in het verleden is geweest en welke schade hierbij is aangepakt en welke reparaties zijn uitgevoerd.

Is de auto ooit gestolen?

Nog een zaak die je via het kenteken kunt controleren als je een auto gaat kopen en de (RDW) kentekencheck doet, is of het voertuig ooit gestolen is geweest. Het is goed mogelijk dat de auto ooit als gestolen is opgegeven. Ook kan het zo zijn dat de auto ooit gestolen is geweest en daarna weer teruggevonden is. Hoe het verder diefstal verleden ook is, via een kentekenrapport is het is in ieder geval altijd mogelijk om al deze zaken gewoon zelf te achterhalen vanuit je luiie stoel thuis, zodat je een heel duidelijk en precies beeld hebt van het voertuig. Aan de hand daarvan kan je bepalen of je de auto wel wilt kopen of juist niet.

Eigenaarshistorie controleren via kenteken

Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Ook dat kan je zien door de kentekencheck te doen wanneer je de auto kopen gaat. Persoonsgegevens worden niet getoond in een kentekenrapport vanwege privacy redenen. Wel kun je het aantal eigenaren en de aard van de vorige eigenaren inzien. Het is goed mogelijk dat er al een aantal keer een verkoop heeft plaatsgevonden. Daarnaast kun je via de NAP check ook zien of de kilometerstand eigenlijk wel klopt. Dit is minstens zo belangrijk. Er is dus voldoende reden om het kenteken op te vragen en het rapport goed te bekijken. Soms ziet een auto er een stuk frisser uit dan deze daadwerkelijk is. Via de historie kun je in ieder geval voorkomen dat je een auto koopt waar geen eerlijke weergave van de werkelijkheid over wordt gegeven.

Kenteken Waar op te vragen?

Een voertuigrapport is gratis op te vragen via diverse websites. De website van de RDW toont echter alleen basis info in haar rapporten. Zoek je specifiek schade historie informatie, ga dan naar een site die gebruik maakt van de data van auto verleden: dit is de enige database in NL die compleet is (en dus ook schade aan lease voertuigen toont) Andere sites doen dit niet, en tonen dus geen compleet beeld. Als u de auto invoert uit het buitenland, doe dan een controle van het chassisnummer. Hieronder een overzicht van de betere sites:

Kentekencheck.info Zeer compleet autorapport met gratis diefstal, wok en APK check via kenteken.
Kentekencheckonline.nl Gratis online check met alle RDW basis data.
Kentekencheck.me Vertrouwd alle RDW voertuig gegevens opvragen.
Chassischeck.nl Database van buitenlandse chassisnummers (VIN Check).

Naast bovengenoemde kenteken info sites zijn er nog een aantal in Nederland die uitvoerige auto informatie tonen in een al dan niet gratis autorapport op basis van het kenteken.

Autoschade rapport opvragen – Alles bij elkaar

Het grote voordeel van het doen van de kentekencheck met autohistorie en auto schade rapport is dat je een auto, motor of bedrijfswagen kunt kopen waar je alles over weet. Als je de complete onderhouds historie, APK keuringen en en auto schade verleden kent dan geeft dit bijna hetzelfde gevoel als het kopen van een geheel nieuwe auto. Er zijn immers geen verrassingen en alle technishe details zijn bekend. Dat het ook nog eens heel gemakkelijk is om dit te doen door gewoon online de gegevens via het kenteken op te vragen, maakt het alleen maar gemakkelijker om dit allemaal te regelen. Daarom is het dus ook altijd aan te raden om de check even te doen voor je een definitief besluit over een auto neemt. Dit voorkomt veel problemen.

Dit artikel is geplaatst door (Kessels), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.