Auto wassen in wasstraat lijdt niet tot ruitschade

De carwash (autowasstraat) wordt door veel automobilisten gebruikt. Het is gemakkelijk, economisch in termen als geld en milieu en bovendien snel en schoner dan wanneer de auto zelf wordt gewassen. Het basisprogramma bij Sirocco kost slechts € 11,50 en de wagen wordt blinkend schoongewassen binnen enkele minuten. Toch zijn er nog heel veel automobilisten die zelf de wagen wassen. Correct Autoglas, specialist in het vervangen van autoruiten, deed navraag onder tientallen automobilisten wat voor hen de reden was om de autowasstraat te mijden. De belangrijkste antwoorden staan hieronder.

Zelf controle en vooroordelen spelen grote rol

Auto eigenaren die niet naar de carwash gaan droegen hiervoor onderstaande redenen aan:

· De carwash is een stuk duurder dan zelf de wagen wassen
· De carwash kan leiden tot lak- en ruitschade
· Je moet altijd wachten in de rij
· Er wordt meer zeep en water verbruikt, dan wanneer ik zelf zou gaan wassen.

Dit is slecht voor het milieu Uit de antwoorden blijkt dat er veel vooroordelen bestaan over de carwash. De kosten voor de carwash bedragen € 11,50. Gemiddeld kost water en zeep al zo’n € 2,50 wanneer de wagen zelf wordt gereinigd. Aanschafkosten voor een emmer, spuit, spons etc. worden dan niet meegerekend. Daarnaast doet een auto eigenaar er gemiddeld 45tot 50 minuten over. Voor veel van hen zou het lonender zijn een half uur bij de werkgever te werken, dan zelf aan de slag te gaan.

In oude carwashstation werd nogal eens gebruik gemaakt van nylonborstels. Wanneer er dan zand op de auto bleef kon dit voor krassen zorgen op de autoruit of het lak. Veel moderne carwashstation maken gebruik van zachtere borstels waardoor autoruitschade vrijwel nooit meer voorkomt door de wasstraat.

Bij sommige wasstraten is het inderdaad drukker dan bij andere carwashstation. Dit hangt natuurlijk ook af van het tijdstip en de dag van de week. Ga bijvoorbeeld tijdens de lunch naar de wasstraat op een doordeweekse dag, dan zult u zo kunnen doorrijden. De wachttijden vallen tijdens grote drukte vaak ook wel mee. 5 tot 10 minuten bedraagt vaak de maximale wachttijd. De dosering van water en zeep is bij het carwashstation perfect afgemeten. Er wordt niet meer gebruikt dan nodig, zodat er geen vlekken op uw wagen achterblijven. Ook is dit beter voor het milieu en uw portemonnee.