Welke parkeervormen zijn populair bij een vliegveld?

Vertrek je binnenkort naar het buitenland voor een vliegvakantie? In dat geval zijn er een aantal zaken om vooraf over na te denken. Heb je alle verzekeringen voor de vakantie geregeld? Heb je het vervoer naar de luchthaven geregeld? Enzovoorts. Zeker bij de vroege vluchten in de ochtend is het geen prettig idee om per openbaar vervoer naar het vliegveld te moeten reizen. De kans op vertragingen is relatief groot en de treinen of bussen rijden vaak veel minder frequent dan overdag. Als alternatief voor het vervoer per trein of bus, zou je ook aan een taxi kunnen denken. Een taxi is echter dermate duur, dat deze optie vaak al snel afvalt!

 

De enige overgebleven optie is in zo’n geval het gebruik van je eigen auto. Houd er rekening mee dat het zomers erg druk is op de luchthaven. Daarbij is parkeren op Schiphol of bij Brussel zelf veel te duur voor een volledige vakantie. Reden genoeg om ruim voor vertrek na te denken over een geschikte parkeerplaats.

 

Parkeerplaatsen rondom vliegvelden gebruiken

Een van de meest voordehand liggende oplossingen, is het gebruik van een parkeerplaats in de buurt van Schiphol of de luchthaven van Brussel. Je vindt hier meerdere parkeeraanbieders met grote, vaak open parkeerterreinen. Hier kun je de auto veilig parkeren voor de duur van je vakantie. Het fijne aan deze parkeeraanbieders, is dat zij vaak een gratis shuttleservice aanbieden richting de vertrekhallen van het vliegveld. Het vergelijken van parkeeraanbieders via een online vergelijkingstool maakt dat je altijd de goedkoopste optie zal vinden! Des te verder je bij de luchthaven vandaan parkeert, des te voordeliger dit doorgaans ook is. Let er wel op, dat deze plekken vaak ook als eerste gereserveerd worden door vakantiegangers.

 

Parkeren buiten vliegvelden bij een vliegreis

Naast de mogelijkheid om de auto bij een van de parkeerterreinen rondom Schiphol of Brussel te parkeren, kun je ook op een plek verder van de luchthaven af parkeren. Je kunt het laatste stukje per taxi rijden, wat veel goedkoper is dan wanneer je vanaf je woning met de taxi naar de luchthaven zou gaan. Een voordeel aan elders parkeren is niet alleen dat de parkeerkosten lager kunnen zijn (afhankelijk van het type parkeerplaats). Ook profiteer je mogelijk van een overdekte parkeerplaats. Zo hoef je de auto na je vakantie niet te wassen en is de kans op lakschade als gevolg van bijvoorbeeld vogelpoep of hagel kleiner.

 

Bewaking op parkeerterreinen bij vliegvelden

Houd er rekening mee dat dergelijke parkeerplaatsen vaak onbewaakt zijn. In sommige parkeergarages zit bij de ingang iemand, maar die zal een auto-inbraak in geen geval kunnen voorkomen. Dit kan een reden zijn om toch voor de parkeerplaatsen rondom Schiphol of Brussel te kiezen. Kwaadwillende personen komen hier vaak lastig het terrein op, omdat deze volledig afgeschermd zijn met hekken. Daarbij is hier vaak meer bewaking aanwezig, dan binnen een parkeergarage in een stad. Zo weet je zeker dat je auto nog heel is, als je terugkomt van een ontspannende vakantie!