Goedkoop een scooter kopen in Maastricht

Oriënteren naar een nieuwe scooter in Maastricht is een hele opgave, zeker als het ook nog eens goedkoop moet zijn. Bij de ene winkel zullen ze een goedkope budget scooter aanbieden, bij de andere winkel proberen ze je een luxe snorfiets of bromfiets aan te smeren met een lease contract. Als je echt goedkoop uit wilt zijn en niet volgend jaar hoge kosten wilt maken aan onderhoud en reparatie moet je uitzoeken of een goedkope brommer aanschaffen slimmer is dan een scooter leasen en jarenlang betalen. Begin eerst met het bepalen van de prijsklasse, er zijn drie categorieën die we op deze pagina uitlichten; budget, middenklasse en luxe. Wat past bij jouw budget en voorkeuren?

 

Fast Furious scooters biedt scooters aan van heel goedkoop tot zeer luxe, voor iedereen wat wils dus!

 

Budget merken

Je ziet regelmatig scooters rijden met een retro look zoals Vespa, maar dan in plaats van plaatstaal worden ze van kunststof gemaakt. Met Italiaanse namen zoals Grande Retro, Bella Milano of Vespelini. Ze komen gewoon uit China, vaak uit dezelfde fabriek met een iets andere vormgeving. Ze worden gemaakt met wat oudere technologie en lagere kwaliteit onderdelen. Onder de glanzende kap zit geen hoogwaardige technologie. Echt een slechte scooter zul je niet snel kopen, maar houd er rekening mee dat deze scooters niet gemaakt zijn om elke dag, jarenlang mee te rijden. Zeker niet als ze buiten staan. Een leuke scooter voor het weekend in de natuur van Maastricht, maar er is een reden dat de prijs zo goedkoop is.

 

Middenklasse merken

De merken in deze prijsklasse worden minder vaak besproken, toch bieden ze voor minder geld vaak een uitstekende kwaliteit. Een bromscooter of snorscooter van Kymco, Sym of Piaggio rijdt gewoon goed, al moet je er niet de nieuwste snufjes op verwachten. Ze leveren maximale prestaties voor een minimale prijs, en gaan behoorlijk lang mee. Het zijn ook populaire scooters bij hobbyisten die graag hun scooter “tunen” en het meeste uit deze brommers proberen te halen. Houd er wel rekening mee dat je daarmee niet altijd meer garantie hebt.

 

Luxe merken

Dan hebben we de luxe merken zoals Peugeot, Yamaha en natuurlijk de enige echte Vespa scooter. De budget retro scooters zijn allemaal geïnspireerd op de Vespa scooter die voor het eerst in 1946 op de markt kwam in Italië. Tot op de dag van vandaag staan ze voorop in kwaliteit, ook met moderne vernieuwingen onder de kap van plaatstaal. Vespa is overigens een serie scooters van Piaggio, die onder hun eigen naam ook middenklasse scooters maakt. Peugeot is ook een topkwaliteit merk met bijzondere modellen, Japanse merken als Yamaha presteren ook uitstekend. Je krijgt het neusje van de zalm, maar je moet er wel voor betalen.

 

Andere opties

●     Scooter leasen: Wanneer je goed wilt rijden maar even niet genoeg geld hebt is een scooter op afbetaling kopen wellicht een optie voor jou.

●     Tweedehands brommer aanschaffen: Je kunt het risico nemen en in Maastricht een occasion kopen, als je niet zelf alle nodige reparaties kunt uitvoeren is dit vaak een dure grap.

●     Online scooter kopen: Via internet ben je meestal goedkoper uit, je kunt bij Fast Furious scooters kiezen voor alle drie de categoriën met levering aan huis in Maastricht en met een uitstekende service. Het is beslist de moeite om een kijkje te nemen.