Hoe kun je wifi krijgen in je auto?

Hoe kun je wifi krijgen in je auto?

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder het internet, alleen al voor het afsluiten van een persoonlijke lening voor het kopen van je favoriete auto. Alleen al daarom kan het een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat je gebruik kunt maken van wifi in je auto. Op deze manier kun je bovendien ook allerlei te gekke streamingdiensten luisteren in je auto, inclusief de sociale media platformen. Wifi krijgen in je auto kun je op meerdere manieren doen. In dit artikel geven we je hiervan de drie beste opties. Kies vervolgens zelf voor welke manier je gaat!

Draagbare modem

Een geweldige manier om internet in de auto te hebben, is een op zichzelf staand apparaat. Deze gadget, vaak een draagbare modem genoemd, gebruikt het 4G LTE-netwerk voor verbinding, net als je telefoon. Omdat het echter specifiek is ontworpen om de verbinding te delen in plaats van deze alleen te gebruiken, zal een draagbare hotspot in verschillende opzichten beter presteren. Ten eerste kan een mobiele draadloze router voor in de auto wifi-connectiviteit veel beter aan dan een telefoon. Hedendaagse modellen ondersteunen tot 10 apparaten, meer dan genoeg voor wifi in een voertuig. Ten tweede kun je een eerlijker data-abonnement kiezen en wifi naar je auto brengen tegen lagere kosten. Sommige modems worden zelfs geleverd met goede aanbiedingen van providers, dus je moet hier op letten bij het kopen van een draagbare hotspot.

Mobiele hotspot

Waarschijnlijk de meest populaire manier om wifi in je nieuwe sirocco in te stellen, is door een ingebouwde functie van je telefoon genaamd mobiele hotspot te gebruiken. De belangrijkste reden voor zijn populariteit is dat het gratis is, soort van. Het enige dat je hoeft te doen, is je smartphone uit je broekzak halen en de mobiele hotspot inschakelen in de instellingen, of een van de vele apps gebruiken die deze functionaliteit mogelijk maken. Bijna elk modern apparaat heeft deze functie direct uit de doos, en als die van jou dat niet heeft, was je waarschijnlijk toch van plan om een ​​nieuwe te kopen. Helaas zal de verbinding van je mobiele hotspot niet altijd even goed zijn. Verwacht dus niet te veel van de wifi in je auto als je voor deze manier kiest.

Ingebouwde module

Een andere manier om internet in je auto te hebben, is door een model te kiezen dat verbinding kan maken met het mobiele netwerk. De meeste autofabrikanten bieden vanaf ongeveer 2016 een of meerdere modellen in hun assortiment met deze functionaliteit. Voordat je zo’n apparaat aanschaft, is het dus verstandig om te controleren of je voertuig is uitgerust met wifi in de auto. Het belangrijkste voordeel van deze optie is de integratie: een auto met wifi ondersteunt eerder gespecialiseerde diensten zoals pechhulp en navigatie. Buiten de voertuigspecifieke kenmerken is de functionaliteit van de auto-wifi echter meestal beperkt. Daarom zullen zaken als VPN of eSIM alleen beschikbaar zijn in de nieuwste vlaggenschip modellen. Auto-wifi is ook waarschijnlijker gekoppeld aan een specifiek data-abonnement en natuurlijk werkt het alleen als je overweegt een nieuwe auto te kopen, in je huidige vierwieler kun je op deze manier geen wifi krijgen.