Hoe kies je een geschikt internet abonnement?

internet vergelijken

Ben je net verhuisd? Dan is de kans vrij groot dat je nog niet direct hebt gedacht aan het afsluiten van een nieuw internet abonnement. Logisch, er zijn natuurlijk allerlei andere dingen waar je gedurende deze periode aan moeten denken. Toch is het wel handig je hier vooraf vast in te verdiepen. Vooral wanneer je je huidige contract wilt laten omzetten naar je nieuwe woning, heeft je provider hier vaak even de tijd voor nodig. Waar veel mensen het idee hebben dat het één druk op de knop is, is dit niet het geval. Er gaat namelijk iemand fysiek naar de centrale om daar het één en ander om te zetten. Heb je nog geen abonnement, dan hebben we een aantal tips voor je, waar je bij het uitzoeken rekening mee moet houden.

De juiste snelheid

Heb je in je nieuwe huis ook op je slaapkamer ineens een extra televisie, dan kan het heel goed zijn dat je huidige snelheid niet meer voldoende is om zowel beneden als boven tegelijk te kunnen kijken. Het is dan waarschijnlijk noodzakelijk om een wat hoger abonnement te nemen. Niets mis mee, maar wel goed om te weten Heb je momenteel nog geen internet provider omdat je vroeger bij je ouders woonde, dan kun je dit abonnement natuurlijk niet meenemen. Het beste kun je dan je online een postcodecheck uitvoeren om te kijken wat er allemaal op jouw adres mogelijk is. Vervolgens kun je ook online een abonnement voor tv en internet vergelijken. Zo kun je uiteindelijk uit verschillende aanbieders kiezen op basis van wat jij nodig hebt.

ADSL of glasvezel?

Woon je in een nieuwbouwwijk? Dan is de kans groot dat er een glasvezelkabel ligt. Het voordeel hieraan is, is dat je een stuk minder last hebt van storing en ook de snelheden een stuk hoger liggen dan bij een ADSL of een VDSL lijn. Uiteraard kan het ook heel goed zijn dat je helemaal geen glasvezel nodig hebt, omdat je deze snelheden helemaal niet gebruik. Wanneer je dan ook de mogelijkheid hebt tot een DSL lijn, dan kan dit qua kosten zeker schelen. Houd er dan alleen wel rekening mee dat deze lijn wel iets meer storingsgevoelig is, dan wanneer je toch kiest voor de glasvezelkabel.

Combinatie met tv

Zonder televisie dat wil je natuurlijk niet. Het is dus raadzaam om niet alleen een internet abonnement af te sluiten, maar ook direct te kijken naar de mogelijkheden voor een televisieabonnement. De beste keuze is dan om te gaan voor een alles-in-één-abonnement, zodat je alles onder één ‘dak’ hebt en bij eventuele vragen of problemen bij dezelfde aanbieder terecht kunt. Uiteraard kun je je televisie abonnement nog uitbreiden met allerlei verschillende zenders, zoals sport, baby of allerlei andere extra pakketten. Heb je ook mobiele telefoon, dan is de kans vrij groot dat je nog een extra korting krijgt omdat je dan een ‘compleet’ klant ben in de ogen van veel aanbieders. Kortom, zeker de moeite waard om eens goed uit te zoeken dus.