De voordelen van een lease auto

autoverzekering vergelijken

Loop jij al een tijdje met het idee om een andere auto aan te schaffen, maar spookt het idee van leasen ook door je hoofd? Dan is het voor jezelf verstandig om hier goed en vooral ook realistisch over na te denken. Het heeft namelijk in beide gevallen zo z’n voor- en ook nadelen, die volledig afhankelijk zijn van jouw persoonlijke voorkeuren en ook situatie. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij om wat voor reden dan ook niet in de financiële mogelijkheid bent om een enorm bedrag ineens uit te moeten geven voor de aanschaf van een nieuwe auto. Leasen kan dan zeker uitkomst bieden. Daarbij komt ook dat je je dan ook geen zorgen hoeft te maken over eventuele extra kosten voor onderhoud of reparatie. Kortom, iets om over na te denken dus! Om je een idee te geven of het iets voor je is, hebben we de voordelen van het leasen van een auto voor je op een rijtje gezet.

Je weet waar je aan toe bent

Eén van de grootste voordelen waarom steeds meer mensen kiezen voor het leasen van een auto, is omdat ze dan exact weten waar ze aan toe zijn. Vooral wanneer je kiest voor een operational lease. Dit houdt in dat de kosten voor onderhoud, reparatie en ook verzekering bij de prijs inzitten. Zo hoef je je dus niet druk te maken over online een autoverzekering vergelijken om te kijken welke verzekering het goedkoopste is of over eventuele kosten voor onderhoud en reparatie. Je betaald een all-in prijs en daarmee weet je dus precies wat je maandelijks kwijt bent. Uiteraard die je wel zelf te zorgen voor het tanken van de auto of in het geval van een elektrische auto het laden van de auto.

Je kunt de nieuwste auto’s rijden

Waar de aanschaf van een nieuwe auto flink in de papieren loopt, is dit bij het leasen van een auto natuurlijk niet het geval. Uiteraard betaal je hier dan in plaats van ineens een flink bedrag, maandelijks een vast bedrag voor, maar voor de meeste mensen zorgt dit er wel voor dat ze in een auto kunnen rijden waar ze al jaren van hebben gedroomd. Het maandelijks betalen van enkele honderden euro’s is namelijk wel iets anders dan ineens tienduizenden euro’s te moeten neerleggen voor een nieuwe bolide. Vooral ondernemers kiezen er daarom vaak voor een auto te leasen. Dit is niet alleen fiscaal aantrekkelijk, maar stelt ze ook in staat om het geld te kunnen investeren in hun eigen onderneming.

Geen kosten voor onderhoud en reparatie

In principe is het verstandig om maandelijks een bepaald bedrag te reserveren voor het onderhoud en ook eventuele reparaties aan je auto. Zo weet je namelijk dat er ieder jaar opnieuw een APK aan zit te komen, maar weet je vaak ook wanneer er bepaalde onderdelen moeten worden vervangen. Het groepje dat dit ook daadwerkelijk doet, die is natuurlijk ontzettend klein. De kosten voor een eenvoudige reparatie kunnen al snel oplopen, waardoor het voor veel mensen vaak best even schrikken is wanneer ze de rekening krijgen. Wanneer je een auto least hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken. De kosten voor onderhoud en reparatie zitten namelijk allemaal bij de prijs in.