De voordelen van een glasvezelverbinding op een rijtje

glasvezel

Steeds vaker zien we dat het netwerk van glasvezel verder wordt uitgebreid. Waar dit tot enkele jaren geleden voor veel mensen niet beschikbaar was, zien we dat dit de laatste jaren enorm is veranderd. Ook mensen die achteraf wonen of in de wat kleinere dorpen hebben nu de mogelijkheid tot het gebruiken van glasvezel. Waar veel mensen nog niet direct inzien waarom het zo belangrijk is dat ze overstappen op een glasvezelverbinding, is dit wel degelijk van belang. Om je een idee te geven hebben we daarom een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, die de twijfelaar wellicht doen overtuigen om toch over te stappen.

 

Je hebt dezelfde download en upload snelheid

Eén van de pijnpunten bij de DSL verbinding, is dat de downloadsnelheid vaak een stuk hoger lag, dan de uploadsnelheid. Nu is dit voor de meeste internetgebruikers niet direct een probleem, maar wel voor mensen die veelvuldig bezig zijn met het bewerken van zware bestanden zoals foto’s en video’s. Deze mensen kunnen namelijk nu hun bestanden op hetzelfde tempo uploaden als downloaden. Voor veel mensen dus zeker een uitkomst.

Sneller internet voor dezelfde prijs

Wie wil dat nu niet? Meer voor dezelfde prijs? Met de komst van glasvezel is dit dan eindelijk het geval! Zo heb je namelijk een snellere verbinding, maar betaal je veel minder geld. Voor degene die online hun abonnement voor glasvezel willen vergelijken, zullen daarom dus ook zien dat je een stuk voordeliger uit bent wanneer je kiest voor een soortgelijke snelheid. Dus kies je voor dezelfde maandelijkse prijs, dan is je snelheid hoger omdat je een beter contract kunt afsluiten. Zo is het dus helemaal aan jezelf en kun je zelf als je wilt nog besparen op je vaste lasten.

Stabieler dan DSL

Waar een DSL verbinding naarmate de kabel langer wordt minder stabiel blijkt te zijn, is dit met glasvezel niet het geval. Ongeacht de afstand vanaf de centrale tot aan de woning, in alle gevallen blijft de verbinding stabiel en ook dezelfde snelheid behouden. Waar een DSL lijn nog wel eens kan storen door bijvoorbeeld onweer of zware regenval, is dit met glasvezel niet het geval. Dit maakt het dat glasvezel vanuit meerdere opzichten zeker het overwegen waard is. Het kan zijn dat je er een monteur voor nodig hebt om alles goed aan te sluiten, maar uiteindelijk is deze moeite het meer dan waard.

 

Je kunt hogere snelheden behalen

Vooral in de huidige tijd waarin natuurlijk bijna iedere apparaat is verbonden met het internet, is de juiste snelheid van essentieel belang. Vooral wanneer je ook nog twee of meerdere kinderen hebt die niet alleen de hele dag gamen, maar ook hun favoriete muziek streamen, is het wel zo prettig dat dit allemaal met de juiste snelheid gebeurt. Des te belangrijker dus om een steeds hogere snelheid te kunnen halen. Vooral met het oog op de toekomst en de steeds meer slimme apparaten in huis, is het verstandig om hier op voorhand alvast rekening mee te houden.