De nieuwe Jeep Compass

De Jeep Compass heeft een geschiedenis die terug gaat naar 2006. In dit jaar werd de eerste jeep compass op de markt gebracht. Dit model lijkt echter niet op de Jeep Compass die we nu kennen, omdat de auto in 2011 een belangrijke facelift heeft gekregen. De voor- en achterkant, en het interieur kregen tijdens deze facelift een grote upgrade. Sinds 2011 zijn er nog verschillende nieuwe modellen van de Jeep Compass uitgebracht, waarvan de laatste in 2022. Deze Jeep Compass wordt onder andere aangeboden door Autowinkel Jeep. In deze blog geven we je een overzicht van alle specs van dit nieuwste model!

Het interieur

Een van de grootste veranderingen van de nieuwe Jeep Compass is te vinden in het interieur. Dit model heeft een nieuwe middenconsole, die te herkennen is door het horizontale design. Ook heeft dit middenconsole een Uconnect-scherm in tablet formaat dat uit het dashboard naar voren komt. Dit zorgt voor een enorme boost in het gebruiksgemak en geeft het interieur een luxe uitstraling. Terwijl de Jeep Compass altijd al bekend stond om zijn ruime opzetting, kent het nieuwste model een grote toename in opbergruimte. De opbergruimte is namelijk meer dan 2,5 keer zo groot geworden door de stijging van 2,8 naar 7,2 liter. Als laatste is het interieur verbeterd door hoogwaardige afwerkingsmaterialen.

Het exterieur

Het exterieur van de nieuwe Jeep Compass wordt gekenmerkt door een combinatie van de vertrouwde Jeep kenmerken met een moderne touch. Zo is bijvoorbeeld het design van de front grille aangescherpt, waardoor de iconische Jeep-grille met zijn zeven sleuven nog meer opvalt. Ook heeft de frontgrill nu zwarte details, die zorgen voor een stijlvol nieuw design. Naast de vernieuwing van de front grille heeft het nieuwste model ook nieuwe koplampen en achterlichten. Deze led-lichten hebben een opvallende vorm, waardoor ze erg zichtbaar zijn en de nieuwe Compass een herkenbare uitstraling geven. De nieuwste Jeep Compass wordt ook gekenmerkt door een vernieuwd aanbod aan lichtmetalen velgen. Een selectie uit dit aanbod zijn de 18-inch facetgeslepen zwarte lichtmetalen velgen, en de 19-inch lichtmetalen velgen, die optioneel zijn voor het Jeep Compass Limited model.

Technologie

Nieuw automodellen worden vaak gekenmerkt door innovatieve en interactieve technologie. De Jeep Compass is hier geen uitzondering op. Het eerder genoemde Uconnect-scherm is bijvoorbeeld 30% groter dan het huidige display, en heeft een vijf keer krachtiger processor. Een praktische toepassing hiervan is dat het navigatiesysteem nu de route veel sneller berekenen. Ook kunnen er nu 2 smartphones tegelijk aan het Uconnect-systeem systeem verbonden worden, en kunnen er tot 6 gebruikersprofielen worden ingesteld. Dit is ideaal voor het delen van de Jeep Compass, wat ook nog eens erg duurzaam is. De geïntegreerde spraakassistent biedt ook veel verschillende opties, van het vanuit de Jeep besturen van smartphone systemen in huis tot het vanuit huis besturen van de Jeep. Het kan bijvoorbeeld erg handig zijn om vanuit huis het brandstofniveau te kunnen checken. Als laatste noemen we nog de draadloze telefoon oplader, die ervoor zorgt dat gebruikers nooit meer met een lege telefoon accu zitten.

 

Concluderend, de nieuwe Jeep Compass is innovatief op alle fronten. Van het nieuwe middenconsole, tot de uitgebreide lijst van nieuwe technologieën; de Compass zal zijn bestuurder niet teleurstellen. Dit alles brengt het model tot een nog hoger niveau.