De slimme voordelen van de BPM calculator

Wil je een voertuig of motorfiets importeren hou er dan rekening mee dat je naast de aanschafprijs nog meer kosten hebt zoals onder andere de BPM, de Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen. Om die vooraf al te berekenen is er de slimme en vooral ook snelle BPM calculator. Met een paar klikken weet je al hoeveel belasting je in Nederland moet afdragen. Zo kun je met een rustig gevoel over de landsgrenzen rondkijken naar de auto, bestelauto, camper of motor waar je naar op zoek bent. Voordeel is ook dat je met diezelfde BPM calculator de papieren voor de belastingdienst kunt laten invullen als je besloten hebt welk voertuig je naar Nederland transporteert.

Gunstige waardebepalingen

De BPM calculator is een rekenmethode die geaccepteerd wordt door de Belastingdienst. Wanneer gegevens als eerste toelating op de weg, merk, model, uitvoering, brandstof en transmissie zijn ingevuld doet de BPM calculator de rest. Officiële koerslijsten die dagelijks worden bijgewerkt garanderen een up-to-date berekening die altijd de goedkoopste is. Hiermee krijg je een indicatie van de te verwachten kosten. Wil je exact weten hoeveel BPM afgedragen moet worden, neem dan even de tijd precieze gegevens als CO2 uitstoot en dergelijke in te vullen. Opnieuw doet de BPM calculator de rest en ben je verzekerd van de laagste tarieven. Zo regel je alles met een paar klikken.

Actuele koerslijsten

De actuele bruto cataloguswaarde van het voertuig of de motor in Nederland wordt samengesteld uit een grote verscheidenheid aan informatiebronnen als occasionportals, interne biedingen, autogroothandelaren, leasemaatschappijen en er wordt gekeken naar veilingopbrengsten. Al die informatie wordt dagelijks verwerkt door specialisten met jarenlange ervaring in het interpreteren van dergelijke informatie.

De BPM calculator is daardoor iedere moment van de dag accuraat, de waardes op de koerslijst worden continue gecontroleerd en bijgesteld, dit in tegenstelling tot de Forfaitaire lijst waar de belastingdienst mee rekent. Dit is een lijst met bruto cataloguswaarden die geen rekening houdt met zaken die invloed kunnen hebben op de waarde van het betreffende voertuig. Zo is de BPM voor een schadeauto een stuk lager dan voor diezelfde auto zonder schade. Ben je van plan een schadeauto, -motor of -camper te kopen, dan loont het zeker de moeite gebruik te maken van de tegenbewijsregeling waarbij je gebruik kunt maken van erkende taxateurs in het land van herkomst.

Alles online

Om de afdracht van de BPM zo efficiënt mogelijk te kunnen regelen heeft de BPM calculator de mogelijkheid online het complete BPM aangifteformulier voor de Belastingdienst in te vullen. Je hoeft daardoor geen dubbel werk te doen en het formulier wordt ook door de douane geaccepteerd. Daarna moet het voertuig nog door de RDW bekeken worden. Is de auto, camper of motor uiteindelijk goedgekeurd, dan krijg je een Nederlands kenteken en kun je eindelijk de weg op.

Een auto of ander voertuig uit het buitenland importeren kan zo zijn voordelen hebben. De keus is groter en de prijzen liggen vaak anders. Helemaal verliefd geworden op nou net die camper, auto, bestelauto of motor? Dan zijn er in feite geen grenzen meer en met de BPM calculator weet je in een hand omdraai wat de bijkomende kosten zijn.