Ontdek de voordelen van een tankkaart

Veel bedrijven beschikken over een eigen wagenpark met voertuigen voor diverse doeleinden. Directie- en kaderleden hebben een bedrijfswagen, techniekers moeten zich naar klanten kunnen begeven om opdrachten uit te voeren en mensen van het sales team zijn vaak de hele dag onderweg. Iedere wagen van een tankkaart voorzien, zorgt voor een overzicht op de gemaakte kosten, maakt het fiscaal inbrengen van de kosten mogelijk en laat gebruikers toe op een eenvoudige manier te tanken bij verschillende tankstations.

Welke zijn de voordelen?

Stelt u zich voor dat iedere bestuurder zijn eigen bankpas of creditcard zou gebruiken om te tanken en dan nadien de bonnetjes aan de dienst boekhouding zou afgeven voor terugbetaling. Niet alleen zou dit heel wat extra werk met zich meebrengen, het overzicht dreigt al snel verloren te gaan met de gekende gevolgen. Een tankkaart daarentegen biedt zowel voor de gebruikers als voor het bedrijf dat ze ter beschikking stelt tal van voordelen.

Veilig, snel en makkelijk betalen

Betalen met deze kaart gaat veilig, snel en makkelijk. Er kan enkel getankt worden door een combinatie van de kaart en de geheime code en het principe is hetzelfde als betalen met eender welke andere kaart.

Een duidelijk beeld van de tankkosten

Op het einde van iedere maand krijgt het bedrijf een handig overzicht per kaart van de tankbeurten en de gemaakte kost per tankbeurt. Op die manier kan de fleetbeheerder makkelijk nagaan of alle tankbeurten volgens de policy van het bedrijf verliepen en of er geen misbruik van de kaart gemaakt werd. Handig is ook dat u op de kaarten een limiet kunt plaatsen om zo misbruik te voorkomen. Voor de dienst boekhouding en administratie is de verwerking een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend, het overzicht moet niet meer eigenhandig opgemaakt worden.

Fiscaal voordeel

Door gebruik te maken van deze kaarten kunt u als bedrijf de betaalde BTW op brandstof maximaal in mindering brengen wat een groot fiscaal voordeel oplevert. Kiest u ervoor om werknemers zelf te laten betalen en het bedrag nadien aan hen terug te storten, dan kunt u geen BTW terugvorderen en komt de kost aanzienlijk hoger te liggen.

Keuze uit verschillende tankstations

U doet er goed aan om vooraf na te gaan welke kaarten voor uw bedrijf het beste zijn. De multimerkenkaarten bieden het grote voordeel dat de gebruikers niet naar een welbepaald tankstation moeten rijden dat misschien een eind verderop ligt en dat zij kunnen tanken aan stations met voordeligere prijzen. Worden er door de gebruikers ook buiten de landsgrenzen gereden, dan doet u ook best navraag naar de mogelijkheden van de kaart in het buitenland.

De kaarten aanvragen

Het aanvragen van de kaarten kan snel en eenvoudig online gebeuren en is niet gelimiteerd in aantal. U kan zoveel kaarten aanvragen als nodig is voor een efficiënt en administratief eenvoudig gebruik. Worden bepaalde wagens niet langer gebruikt binnen het bedrijf, dan kunt u de betreffende kaart gewoon stopzetten en terugsturen. In geval van diefstal of verlies kunt u telefonisch de kaart laten blokkeren waardoor die niet in verkeerde handen kan vallen voor onrechtmatig gebruik.

Zowel het bedrijf als de werknemer doen op verschillende vlakken voordeel met het gebruik van de kaarten. Gebruiksgemak, administratieve eenvoud en fiscaal voordeel zijn wellicht de meest aangehaalde redenen om de kaarten in gebruik te nemen.