Een Auto Of Een Camionette Van De Zaak Verkopen Een Auto Of Een Camionette Van De Zaak Verkopen

Een Auto Of Een Camionette Van De Zaak Verkopen? Auto opkopers is een bedrijf wat zich richt op de export van auto’s. U kunt dus prima uw auto voor export verkopen zonder keuring omdat in bepaalde gevallen de keuring niet verplicht is. Wel moeten er enkele papieren worden ingevuld. Het moet namelijk op papier staan wat er met de auto gebeurt na de verkoop.

U hoeft zich hier dus niet druk over te maken. Wij nemen namelijk vrijwel al het werk uit uw handen. Dus, mag je een auto verkopen zonder keuring? Ja – ik verkoop mijn auto. Maar wel onder strikte voorwaarden. Voor particulieren is het bijvoorbeeld lastiger. Er moet dan een contract worden opgesteld, waarbij wordt vermeld dat de auto voor opmaak of onderdelen wordt gebruikt.

Een auto zonder keuring mag namelijk niet op de openbare weg zonder verzekering. Omdat wij de auto meenemen met een takelwagen is het voor ons eenvoudig om de auto over te kopen. Neem dus gerust contact met ons op als u vragen heeft. We laten u graag zien waarom het verkopen voor export eenvoudiger is dan het verkopen aan een particulier.

Keuring Voertuig Voor Verkoop Nu Ook Met Nummerplaat

In die tijd hebben wij een breed netwerk opgebouwd met nationale en internationale monteurs, garages en kopers. Voor ieder automerk weten wij een geschikte bestemming te vinden. Door gebruik te maken van export, krijgt uw auto een tweede leven in het buitenland. De belangrijkste reden hiervoor is dat we de auto daar goedkoper kunnen keuren.

Om die redenen is het verstandig om ons de auto te laten taxeren. U zult zien dat u meer ontvangt dan u verwacht. Heeft u een kapotte auto? Wilt u geen hoge kosten betalen voor de keuring of reparaties? Laat auto opkoper vandaag nog helpen. Vul het bovenstaande formulier in met de gegevens van uw auto.

Voor zover het voertuig geen administratieve of technische gebreken vertoont wordt een groen keuringsbewijs afgeleverd met een geldigheidsduur van 1 jaar (To-dolijst wanneer je je auto verkoopt – Test Aankoop). Bij keuringen voor verkoop wordt geen bonus toegekend. Voor zover het voertuig geen administratieve of technische gebreken vertoont wordt een document ‘visuele keuring van het voertuig’ afgeleverd met een geldigheidsduur van 1 jaar te rekenen vanaf de datum van de laatste volledige keuring.

Auto Opkoper – Meteen Uw Auto Verkopen – Ik Wil Van Mijn Auto Af

Deze twee documenten moeten samen aan de koper van het voertuig overhandigd worden. Bij keuringen voor verkoop wordt geen bonus toegekend. Naast een volledige technische keuring van het voertuig wordt een bijkomende diagnose uitgevoerd. Het resultaat van de 33 bijkomende gecontroleerde punten wordt hernomen in het tweedehandsrapport. Dit rapport geeft een beeld weer van de staat van het voertuig op het ogenblik dat het voorgereden wordt, waardoor de potentiële koper over belangrijke informaties beschikt.

De nieuwe koper van het voertuig moet deze aanvraag tot inschrijving aan de DIV overmaken via zijn verzekering. Dit document blijft 2 maanden geldig. Voorts zal ook een CAR-PASS afgeleverd worden samen met het tweedehandsrapport indien het voertuig over een keuringsbewijs met normale geldigheid beschikt. Dit document is een officiële waarborg voor de reële kilometerstand en verhelpt dus een mogelijke vervalsing van de kilometerteller – Snel Mijn Auto Verkopen Autodealer.

Een Car-Pass met minder dan 4 gegevens in verband met de kilometerstand is volledig gratis. Zonder Car-Pass is de verkoop niet geldig en kan de koper op een eenzijdig verzoek de verkoop door de rechtbank nietig laten verklaren.

Auto Verkopen – Opkoper Auto

Je hebt de knoop doorgehakt: je auto moet de deur uit. Je kunt natuurlijk voor de makkelijkste optie gaan en je auto achterlaten bij de dealer waar je je nieuwe wagen koopt. Maar daar ligt de verkoopprijs zeker lager dan wat je er bij particuliere verkoop voor kunt krijgen. De garagist moet je wagen immers met winst kunnen verkopen, en hij heeft er misschien nog werk aan.

Auto Zonder Keuring Verkopen - Autosloperij

Het nadeel bij een verkoop aan een particuliere koper is dat je zelf alle administratieve werk moet leveren. Maar daar krijg je dus wel wat voor terug! Gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity(COC): dit document hoort bij de wagen en wordt afgeleverd door de fabrikant of importeur van de wagen. Het bewijst dat de wagen goedgekeurd is voor gebruik op de Europese wegen.

Inschrijvingsbewijs: dit document werd vroeger doorgaans ook ‘roze kaart’ genoemd. Het kentekenbewijs of inschrijvingsbewijs is een roze, zandkleurig of geel document dat bewijst dat je wagen is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van Voertuigen). Sinds 2013 bestaat dit document uit twee luiken waarvan er een in de wagen en een thuis bewaard moet worden.

Uw Auto Verkopen – Autoadvies – Autogids

Keuringsattest van de autokeuring: wanneer je je wagen particulier wil verkopen is de tweedehandskeuring verplicht! Na een positieve keuring ontvang je een groen keuringsbewijs met een geldigheidsduur van 1 jaar. Tweedehandsrapport na tweedehandskeuring: naast de verplichte technische keuring wordt je wagen onderworpen aan een bijkomende diagnose. De resultaten daarvan worden geregistreerd in het tweedehandsrapport.

De elementen die de waarde van het rapport verhogen zijn:een ingevuld en up-to-date onderhoudsboekje;het instructieboekje;contactsleutels, afstandsbedieningen en reserve-exemplaren;gevarendriehoek;verbanddoos;brandblusapparaat waarvan de vervaldatum niet verstreken is;losgemaakt reservewiel, zodat de kofferruimte volledig gecontroleerd kan worden;wielsleutel en krik (als die werden meegeleverd);adapterstuk voor anti-diefstalbouten van de velgen;alsje een cabrio of targa verkoopt moet de goede werking van het openen en sluiten van het dak aangetoond worden.

De inschrijving wordt veelal aangevraagd via de verzekeringsmaatschappij van de koper. Verkoopcontract: dit is niet verplicht maar we raden het wel aan bij een verkoop tussen particulieren, al was het maar om discussies achteraf te vermijden. Maak het contract op in twee exemplaren, laat beide exemplaren tekenen door de koper en teken ze beide ook zelf.

Betrouwbare Auto Opkoper

De gegevens die op een verkoopcontract moeten staan zijn:aankoopdatum;naam en adres van verkoper en koper;verkoopprijs en eventueel de betaalvoorwaarden (cash, via storting op een rekeningnummer). Bij handel tussen particulieren is er geen btw verschuldigd;beschrijving van de wagen: merk en model, type, bouwjaar, cilinderinhoud, vermogen, VIN (chassisnummer), datum eerste inschrijving, kilometerstand (moet overeenkomen met die van de Car-Pass);vermelding ‘verkocht aan de koper in de door hem gekende staat’.

Onderhoudsboekje: hoewel het niet wettelijk verplicht is, is het een goede zaak om een volledig ingevuld onderhoudsboekje te kunnen voorleggen. Dat toont aan dat je de wagen hebt laten onderhouden als een goede huisvader. Het kan ook een positief effect hebben op de verkoopprijs. Zoek op naar wagens die identieke kenmerken hebben als de wagen die jij verkoopt.

Kies hier voor hetzelfde merk, hetzelfde model en kies ook die details die overeenkomen met jouw wagen. Op die manier zie je wat er zoal voor soortgelijke wagens gevraagd wordt. Er zijn firma’s die zich specialiseren in de waardebepaling van tweedehandswagens. Een van die firma’s is Mobly. Hier kun je voor je wagen een gedetailleerd rapport aankopen, zodat je zeker bent van een correcte verkoopprijs – Auto verkopen zonder keuring? Snel & eenvoudig.

Laatste Wijziging : 15 januari 2020 Content Introduction, Wil je een nieuwe auto kopen? Of ben je van plan je auto in te ruilen voor het openbaar vervoer? Hier lees je hoe je de verkoop van je huidige auto het beste aanpakt – Erkende Auto Opkoper van alle Modellen (