Zo heb je het meeste kans om je auto te verkopen in 2018

Een nieuwe auto of wordt het een occasion? En dan is je huidige auto er nog. Wat doe je ermee? Inruilen? Zelf verkopen? Het is allemaal afhankelijk van verschillende zaken: Biedt men je voldoende voor een inruil op je volgende auto? Heb je tijd genoeg om zelf je auto te promoten en te verkopen? Zeker als jouw auto 5 jaar of jonger is blijkt het zich te lonen om je auto eerst eens zelf proberen te verkopen. Geen tijd? Of heeft men je een goed bod gedaan om de auto in te ruilen op de nieuwe auto: zeker doen! Toch verkopen? Met onderstaande tips heb je het meeste kans op een goede prijs.

Onderscheid je van anderen

Particulier verkopen of inruilen, in beide gevallen gaat het erom dat je de wagen zo goed en zo mooi mogelijk presenteert. Probeer jouw auto daarmee te onderscheiden van andere aanbieders van dezelfde auto of met een auto uit hetzelfde segment. Zo zijn er diverse lijsten van de best verkochte automerken en types. De lijst van best verkochte occasions wijkt daar niet veel van af. Zo staan de VW Golf, de VW Polo, de Opel Corsa en de Renault Clio geregeld in de top tien van de meest verkochte nieuwe en gebruikte auto’s. Bij verkoop en inruil heb je dus nog meer reden om jouw auto op te laten vallen bij inruil of verkoop.

Vergelijk prijzen

Weet jij hoeveel je auto waard is? Het loont om te kijken naar wat vergelijkbare modellen kosten. Kijk eens op een tweedehands verkoopsite of er een zelfde auto uit hetzelfde bouwjaar opstaat. Is dit niet zo, zoek dan naar andere modellen uit hetzelfde bouwjaar. Heb je bijvoorbeeld een BMW 3-serie E90 uit 2010? Kijk dan eens naar andere tweedehands BMW-modellen uit 2010, of denk ook eens aan een Audi A4 of een Volvo S60.

Hoe?

Loop eens een rondje om je auto en maak een lijstje van al het negatieve dat je opvalt zoals kleine krasjes, doffe raamlijsten, beschadigde of roestige ruitenwisserarmen, een sterretje in je voorruit enzovoort. Kijk of je een groot deel van de punten op jouw lijstje kunt oplossen door wat poetswerk, door krasjes bij te werken, door iets te vervangen of te repareren. Maak ook een lijst voor het interieur en probeer ook zoveel mogelijk van die punten op te lossen.

Schoon en fris

Voordat je bij de autoverdeler langs gaat om je auto te laten waarderen op zijn inruil of inkoopwaarde, maar ook voor je de auto laat zien aan een potentiële koper is het van groot belang dat de auto schoon en fris is! Hoe lang geleden was het dat je het gehele interieur van dak tot vloerbodem eens grondig hebt schoongemaakt? Vergeet ook de ramen van binnen niet streeploos schoon te maken. Een subtiel geurtje kan ook beslist geen kwaad, maar overdrijf het niet. Dan op naar de carwash! En neem nu voor de verandering eens een luxe programma. Neem het liefst een programma dat de velgen en onderzijde van de auto ook meepakt. De carwash biedt soms ook aan de velgen handmatig te wassen. Drogen is een must om je trouwe bolide er zo goed mogelijk uit te laten zien.

De puntjes op de i

Bijna elke carwash bied tegenwoordig de mogelijkheid om je auto al dan niet tegen betaling, ter plekke te stofzuigen. Doe dat en doe het eens grondiger dan je gewend bent. Zorg dat je de stoelen, achterbank en hoedenplank ook meepakt. Interieurreiniging wordt vaak vergeten, maar is heel belangrijk voor de verkoop. Loop vervolgens nog eens om je auto heen en controleer daarna ook het interieur nog eens. Alles optimaal? Alles schoon? Ja? Als je afvraagt of je hem nog wel moet inruilen of verkopen dan ben je er klaar voor.