Loop je schade op in een wasstraat? Lees hier wat je moet doen

Je kan je auto zelf schoonmaken maar helaas kost dit veel tijd en moeite. En betaal je meestal ook nog een paar euro. Dan kan je beter door de wasstraat gaan omdat dit veel sneller is. Alleen soms gaat het helaas schoon met schade in de wasstraat. Alleen de wie is er aansprakelijk voor en wat moet je doen?

 

Soms kan je de schade ook zelf veroorzaken. Bijvoorbeeld de antenne vergeten voor het inrijden van de wasstraat waardoor die stuk kan gaan. Of vergeten het dak van je auto dicht te doen. Soms geven het personeel van de wasstraat ook instructies maar als je deze ook niet goed opvolgt dan is het ook je eigen schuld. Als je schade zelf veroorzaakt met je alleen verzekerd met WA + Volledige Casco. Dus kijk goed wat voor verzekering je hebt.

 

Maar niet altijd is het de schuld van jou. Want het kan ook zijn dat de wasinstallatie vastloopt of andere storingen aangeeft. Of dat het personeel een foutje maakt. Waardoor je krassen, deuken of verbogen ruitenwisser oploopt. Als dit zo is kan je de eigenaar van de wasstraat aansprakelijk stellen. Maar komen jullie er niet samen uit dan kan je ook een schade-expert inhuren. Als de schade-expert de wasstraat verantwoordelijk stelt dan zal de wasstraat de kosten voor de rekening nemen. Soms zit er ook al een reparateur op het terrein van de wasstraat en kunnen ze je aanbieden of je het daar wil laten maken. Maar je mag dit ook zelf kiezen waar je je auto laten maken.

 

Kijk dus naar een goede verzekering die op jou aansluit. Denk je dat je zelf geen schade gaat veroorzaken? Maar je weet het maar nooit want het andere verkeer is ook niet betrouwbaar. Vergelijk autoverzekeringen om altijd goed verzekerd te zijn tegen schade.