Auto verkoop klaar maken!

Wilt u als particulier uw auto vlug verkopen, dan doet u er verstandig aan de auto zo optimaal mogelijk voor de dag te laten komen. Om u op weg te helpen geven wij u niet te missen tips, om de auto in ‘showroom-shine’ staat te laten verkeren bij verkoop!

Auto verkopen? Zo pakt u het succesvol aan

Is uw auto al wat ouder en verwacht u binnen niet al te lange termijn reparatiekosten? U doet er dan verstandig aan uw auto niet op het allerlaatste moment voor de APK keuring te verkopen. Een eventuele koper zal al snel wantrouwig tegenover uw verkoop staan.

Het is daarom zaak de auto ruim van te voren te koop aan te bieden. Denk hierbij aan zo’n 3 maanden voor het aflopen van het huidige APK bewijs.

Vervang alvast kleine onderdelen (kapotte spiegel, lampen e.d.) die uw auto nodeloos ontsieren en die niet duur ter vervanging zijn.

Showroom shine

Vanzelfsprekend zorgt u ervoor dat uw auto optimaal oogt wanneer u deze in de verkoop zet. De schoonmaak begint aan de binnenzijde.

Zijn de matten aan vervanging toe? Koop een nieuw set bij prijsvechters als Action; het is een kleine moeite en het interieur van uw auto knapt zienderoog op.

Was de ramen aan de binnenzijde. Stofzuig alle stoelen en banken grondig en neem het dashboard af met een schoonmaakdoek. Is het dashboard verouderd of verkleurd? Koop hiervoor een dashboardspray; het effect is werkelijk verbluffend én het auto-interieur ruikt weer als nieuw.

Buitenzijde

Bij een Carwash laat u de auto op het hoogste niveau reinigen. Vergeet uw auto niet te laten waxen: nieuw vuil krijgt nl. geen kans hierdoor zich te hechten en zal bij iedere regenbui van uw auto afspoelen. Uiteraard laat u de velgen ook goed reinigen. Zijn de velgen verouderd, plaats dan eventueel wieldoppen hier overheen.

Tot slot, de ‘kentekencheck’

Vergeet niet dat potentiële kopers vaak vooraf een gratis kenteken check laten uitvoeren. Hier kunnen zij alvast vele gegevens over uw auto nalezen, waaronder het eventuele schadeverleden. Wist u dit? Maar ook mankementen die geconstateerd waren tijdens een APK keuring zijn allemaal terug te vinden binnen deze check.

Anticiperen is handig in dit geval; wees dus voorbereid, en geef eerlijk antwoord op inhoudelijke vragen over eerdere mankementen, zo kunt u de nieuwe koper met een gerust gevoel uw auto laten kopen.