Wat zijn de voordelen van een private lease auto?

Steeds meer consumenten kiezen voor een private lease auto. Dit is niet voor niets, private leasen kan al heel voordelig zijn als je voor gemiddeld model auto kiest! Aan het leasen van een auto zitten verschillende voordelen, waarover we in dit artikel meer vertellen. Houd er bij het leasen van een auto rekening mee, dat er verschillende vormen van het leasen van een auto worden aangeboden. Zo kun je voor operational lease kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor financial lease! Een belangrijk verschil, welke bepalend kan zijn voor de keuze die je maakt.

 

Geen grote investering vooraf noodzakelijk

Een van de grootste voordelen van private lease, is dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. Niet iedere consument heeft voldoende budget om een auto in een keer te kunnen afbetalen. Dit geldt in het bijzonder, wanneer je voor een relatief nieuw model auto kiest! Het leasen van een auto betekent dat je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij betaalt. Voor dit bedrag kun je de auto onbeperkt gebruiken en hoef je zelf vaak niet op te draaien voor het onderhoud aan de auto. Na de looptijd van je contract kun je de leaseauto inwisselen voor een ander model.

 

Verschil tussen operational- en financial lease

Financial lease is een vorm van leasen, die voornamelijk aan zakelijke partijen aangeboden wordt. In dit geval koop je de auto maandelijks voor een deel af. Vergelijk het met een mobiel abonnement, waarbij je een toestel krijgt. Aan het eind van het contract, behoort de auto of telefoon tot je eigendommen. Bij operational lease liggen de maandlasten lager, maar zal de auto in geen geval tot je eigendommen behoren.

 

Tip: vergelijk vooraf verschillende leasemaatschappijen met elkaar, om de goedkoopste aanbieder te vinden!