Oprit netjes afwerken

Kent uw garage een eigen oprit, en sluit deze niet geheel naadloos aan op het wegoppervlak, dan kunt u inritbanden aanschaffen (betonnen is de meest voorkomende variant). Hiermee voorkomt u schade aan uw auto of aan de weg. Inritbanden zijn in verschillende maten verkrijgbaar en direct online te bestellen.

Betegelen van de oprit?

Er zijn verschillende type bestratingen mogelijk van de oprit. Waar sommige mensen kiezen voor het betegelen met betontegels, kiezen anderen voor sierlijk grijs natuursteen grind, wat een rijkelijke uitstraling heeft.

Het voordeel van grind is dat dit minder vuil plekken toont. Heeft de auto een keer onverhoopt olie laten ontsnappen, dan ontstaat er geen ontsierende plek. Auto’s worden nl. regelmatig op de oprit geparkeerd, aangezien niet iedereen zin heeft om de auto telkens in de garage te rijden, maar ook bezoek maakt vaak gebruik van de oprit. Kiest u voor grind, neem dan een klein formaat en zorg voor een stevige ondergrond. Grind kent overigens als nadeel dat hakken van schoenen beschadigd kunnen raken en in sommige gevallen willen wegspringende grindstukjes de auto wel eens raken.

Naast grind en betegeling is er een derde, minder bekende, optie om de oprit te bestraten, namelijk met grasbetontegels. Grasbetontegels laten door de openingen grasgroei toe, maar niet alleen dat, ook laten zij hemelwater gemakkelijk de grond in verdwijnen. Grasbetontegels vormen hiermee dus een serieus alternatief voor zowel grind als volledige betegeling.

De garagevloer

Niet alleen de bestrating kan bevuild raken door de auto, dit geldt ook voor de garagevloer. Om de garagevloer netjes te onderhouden en te kunnen reinigen kunt u een coating op de vloer laten aanbrengen. Op deze wijze bent u gewaarborgd dat er geen vloeistoffen vanuit de auto in de garagevloer trekken. Om dit te waarborgen kunt u een vloercoating laten aanbrengen. Vloercoating is een nieuw soort vloer dat tegenwoordig steeds meer aan populariteit wint door de lage prijs en door het feit dat het toch lang mee gaat.

Wanneer u vloercoating wenst te gebruiken in de  garage is het aangeraden om gebruik te maken van een gietvloer of een vloercoating uit epoxy. Deze is namelijk veel voordeliger dan de variant in polyurethaan en daar komt bij dat ze min of meer over dezelfde kenmerken beschikt. Let wel, een epoxyvloer gaat na verloop van tijd wel sporen van slijtage vertonen, waardoor het niet wordt aangeraden om deze te gebruiken in uw woning.