Sterretjes in uw voorruit? Zo laat je dat eenvoudig maken!

Een sterretje in voorruit kan iedereen overkomen. Je krijgt het als er een klein steentje of ander klein hard voorwerp tegen je ruit ketst. Misschien denk je dat een klein sterretje geen kwaad kan, maar dat is niet zo. Het is van groot belang dat je direct iets aan het sterretje in je ruit laat doen, omdat dit kleine sterretje steeds grotere schade aan je voorruit gaat veroorzaken: een sterretje wordt een ster en uiteindelijk kan het zelfs een flinke scheur worden. Om hoge kosten te voorkomen doe je er goed aan om direct de ster in je voorruit te verhelpen. Dat geldt ook voor een kras in je bumper. Lees hier alles over wat te doen bij een ster in voorruit en kras in bumper.

 

Wat doen bij ster in voorruit?

Door een vallend steentje of ander hard voorwerp is er een ster in voorruit ontstaan. Het is belangrijk dat je hier iets aan laat doen, omdat je door een sterretje minder goed zicht op de weg hebt. Ook kan een sterretje een ster in voorruit en zelfs een flinke scheur worden, waardoor je complete voorruit vervangen moet worden en je veel duurder uit bent dan voor enkel het herstellen van een sterretje. Dat wil je natuurlijk niet. Wanneer is er sprake van een ster in voorruit? Als deze een maximale grootte heeft van twee eurocent. Onderneem actie voor het laten herstellen van sterretjes in voorruit en laat de schade snel herstellen. 

 

Hoe bumper herstellen?

Er zit een kras in je bumper en je weet niet hoe je deze kras kunt laten herstellen. Het hangt af van de diepte van de kras hoe je je bumper herstellen moet. Zit er alleen een kras in je bumper en is je autolak niet aangetast? Dan is de kras in je bumper laten herstellen en spuiten voldoende. Deze methode heet spotrepair. De plek waar de kras zit, wordt geschuurd. Daarna wordt er een nieuwe grondlaag en laklaag aangebracht. Tot slot wordt de plek rondom de plek gepoetst. Heb je ook schade in de lak van je auto, zie je de witte ondergrond en loopt je nagel vast als je over de kras gaat? Dan moet je auto opnieuw worden gespoten. Zie je de witte ondergrond niet, maar wel een ondiepe kras in de lak? Dan kan deze ondiepe kras gepolijst worden. Er wordt dan een kleine laklaag weg geschuurd. Weet je niet precies om welk type kras het gaat? Geen probleem. Als je contact opneemt om de schade te laten herstellen, dan kan een specialist je precies vertellen wat er nodig is.