Auto met kapotte motor verkopen of met motorschade

Heeft u te maken met een auto met kapotte motor of motorschade? Denk er dan over na wat u met uw wagen gaat doen. Laat u uw auto repareren of gaat u hem verkopen?

Auto met kapotte motor of motorschade te koop aanbieden

Wanneer u een auto met een kapotte motor of motorschade heeft is het belangrijk om deze op de juiste manier aan te bieden. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan het repareren van uw wagen, deze reparatiekosten worden van de inkoopprijs van uw wagen afgetrokken. Een gespecialiseerde taxateur kijkt eerst na wat het repareren van uw wagen kost en zal vervolgens een bod op uw wagen uitbrengen.

Inkoper die gespecialiseerd is in auto’s met kapotte motor of motorschade

Als het om het verkopen van uw wagen gaat is het raadzaam om voor een gespecialiseerde inkoper te kiezen. Zo zijn er inkopers die gespecialiseerd zijn in het repareren van motorschade of een kapotte motor. Zij kunnen uw motor reviseren of voor een voordelige prijs vervangen. Dit heeft een positief effect op de inkoopprijs van uw wagen. Iets om rekening mee te houden wanneer u uw auto te koop aanbiedt.

Inkoopproces van gespecialiseerde inkoper

Als u uw auto te koop aanbiedt doorloopt u het volgende inkoopproces:

– Allereerst dient u de relevante gegevens van uw auto in beeld te brengen. Denk aan de kilometerstand, het bouwjaar, type en eventuele schade of defecten. Op basis daarvan kan worden vastgesteld hoeveel uw wagen waard is.

– Een inkoper zal uw wagen uitvoerig bekijken en vervolgens een bod uitbrengen.

– Wanneer u een bod ontvangt kunt u dit bod accepteren of afwijzen. Afhankelijk van de inkoper wordt uw wagen direct betaald en kan er een afspraak gemaakt worden om uw auto af te geven. Inkopers komen uw wagen ophalen met een vrachtwagen of u kunt uw wagen afgeven op een daarvoor aangewezen locatie.

– Vervolgens zal er direct contant of per bank betaald worden en kan het papierwerk geregeld worden.

Verschil tussen inkoper en autodealer

Op allerlei verschillende locaties kunt u uw tweedehands auto te koop aanbieden. Het zal daarom niet meevallen om de juiste keuze te maken. Met name bij tweedehands auto’s met een hoge kilometerstand of veel schade wordt er steeds vaker voor een gespecialiseerde inkoper gekozen. Autodealers doen het inkopen van auto’s er vaak bij en kunnen daardoor geen eerlijke prijs voor tweedehands wagens bieden.