Geld besparen op autorijden

Autorijden is een vrij dure bezigheid geworden de laatste jaren. Naast de benzinekosten komen er nog vele andere kosten bij. Het is, op het huis na, vaak een van de grootste kostenposten. Hierdoor is het dan ook vaak makkelijk om relatief simpel veel geld te besparen. Veel mensen denken hier niet bewust bij na. Met dit artikel zullen wij je een aantal simpele tips geven om geld te besparen.

Rij rustig

Dit klink natuurlijk erg vanzelfsprekend, maar hiermee kan veel geld bespaard worden. Je schijnt namelijk 25% meer brandstof te verbruiken als je harder dan 130 kilometer per uur rijdt, dan dat je 100 kilometer per uur rijdt. Zorg ook dat je tijdig doorschakelt naar de volgende versnelling zodat je niet te veel toeren maakt. Op lange afstanden kan je snel doorschakelen naar de 5e of 6e versnelling. Hierdoor verbruik je 10% minder brandstof.

Kies de benzinepomp bewust

Tegenwoordig hebben veel benzinepompen speciale kortingsdagen. Op deze dagen kan je vaak veel geld besparen per liter brandstof. Ook zijn de benzinepompen langs de snelwegen duurder dan die in een dorp. Als je weet dat je een lang stuk moet rijden is het dus verstandig om voor vertrek de tank even vol te gooien.

Autoverzekering

Als je al een aantal jaar bij dezelfde autoverzekering zit kan je waarschijnlijk geld besparen door over te stappen. Er zijn verschillende websites waar je gemakkelijk alle autoverzekeringen kan vergelijken.

Reparaties en onderhoud

Het is natuurlijk noodzakelijk om een auto rijdend te houden om regelmatig naar de garage te gaan. Hierdoor vermijdt je ook grotere kosten, toch is het verstandig goed op te letten naar welke garage je gaat. Vaak zijn de merkgarages duurder dan de kleinere familiegarages, bekijk alle opties dus goed. Let wel goed op of alle kosten die gemaakt zijn door de garage ook daadwerkelijk gedaan zijn. Het gebeurd vaak dat garages, bedoeld of onbedoeld, extra kosten rekenen die niet of minder goed gedaan zijn.