Auto zelf reinigen

Vanzelfsprekend biedt een professionele carwash, zoals Carwash Sirocco, de meest optimale reinigingsbeurt voor iedere auto. Waarom is dit zo? Een carwash maakt uitsluitend gebruik van de meest effectieve, professionele schoonmaaktechnieken en reinigingsmiddelen, waar een privé wasbeurt simpelweg niet tegenop kan. Onze reinigingstechnieken zorgen er ook voor dat uw auto krasvrij een schoonmaakbeurt doorloopt.

Toch zelf doen?

Vooral ouders met kinderen krijgen soms de vraag van hun kind gesteld ‘mag ik voor 5 euro je auto wassen?!’ Het kind krijgt er inderdaad meestal symbolisch wat geld voor; zo leren zij iets te doen voor hun geld.

Toch willen wij waarschuwen voor krassen wanneer uw kind aan de slag gaat. Houd daarom altijd een oogje in het zeil zodra uw kind de auto wast! Kinderen letten niet zo nauw op ‘kras gevaren’ zoals volwassenen dat doen en kunnen soms onverwachtse dingen doen. Geef uw kind tips wat zij wel en niet mogen wassen. Wissel de bak met water tijdig af met nieuw, schoon water: voorzien van een reinigingsmiddel geschikt voor auto’s (dit kunt u bijvoorbeeld bij de benzinepomp aanschaffen).

Tips:

  • Spoel eerst grondig zelf de auto af met een tuinslang; zo is het ergste vuil alvast weg en kunnen zij geen zand/ vuil inwrijven.
  • Wacht zo’n 20 minuten en spoel dan opnieuw de auto met de tuinslang, vastgekoekt vuil zoals vogelpoep is dan gemakkelijker weg te spoelen op voorhand.
  • Zorg voor een zachte spons, waarmee zij dus niet te hard over het lak kunnen boenen (want kinderen doen juist graag extra hun best om ’te helpen’).
  • Vind sponzen voor uw auto eenvoudig online met www.autodoc.BE

Zelf ruiten wassen

Ook voor uzelf is het handig om een spons met hand-ruitenwisser in de auto aanwezig te hebben. Ruitenwisser kunnen immers niet uw hele voor- en achterruit schoonmaken, laat staan de zijkanten. Vooral nu het weer herfst wordt en ramen vaak beslagen zijn aan de buitenzijde, is het prettig een hand-ruitenwisser in de auto te hebben liggen.

Bekijk ook eens een instructiefilm op www.youtube.COM, hier doet u tips en ideeën op hoe u zelf aan de slag kunt op diverse doe-het-zelf gebieden m.b.t. uw auto.