Waarom een bedrijfswagen leasen?

Als u voor de werkzaamheden van uw bedrijf snel een bedrijfsauto nodig hebt met veel ruimte, dan is een bedrijfswagen leasen een hele geschikte optie. U hoeft hiervoor namelijk niet een gigantische eenmalige investering te doen, zodat u op financieel gebied genoeg ruimte over houdt voor andere belangrijke investeringen. Een bedrijfswagen leasen hoeft absoluut niet duur te zijn en bespaart in de meeste gevallen zelfs geld. Voor beginnende ondernemers met een wat beperkt budget maar toch grote ambities, is een bedrijfsauto leasen echt een ideale oplossing.

In dit artikel bespreken we de vele voordelen van het leasen van een bedrijfswagen!

 

Bedrijfswagen leasen? Waarom niet gewoon kopen?

Het lijkt op het eerste oog misschien toch wel aantrekkelijk om een bedrijfswagen te kopen in plaats van te leasen. Zo lijkt u in een keer van de kosten af te zijn, en hoeft u uzelf dus geen zorgen te maken over stijgende maandelijkse kosten. Toch?

Nou, niet helemaal. Als u voor uw bedrijf een bedrijfswagen koopt, bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele schade, en draait u dus zelf op voor de kosten van het onderhoud of van een eventuele reparatie. Deze kosten worden door ondernemers vaak onderschat, waardoor ze tegen onverwachte kosten aan komen te lopen.

Voordeel van een bedrijfswagen leasen is dat u voor een alles in één prijs per maand, alle kosten dekt. Alleen benzine en schoonmaak van de auto zijn voor uw eigen rekening. Hierdoor weet u dus iedere maand wat u aan kosten kunt verwachten, wat voor meer financiële stabiliteit zorgt.

Hiernaast scheelt het veel tijd dat u niet verantwoordelijk bent voor dingen als verzekeringen en andere administratieve zaken. U kunt hierdoor veel tijd en personeelskosten besparen.

 

Conclusie

Het kopen van een bedrijfswagen is alleen aan te raden voor ondernemingen die beschikken over voldoende kapitaal, omdat het liquiditeitspercentage van uw bedrijf ernstig kan lijden onder zo’n grote investering die komt kijken bij een bedrijfswagen leasen. Daarom kunnen kleinere, beginnende bedrijven vaak beter hun voordeel halen uit een bedrijfsauto leasen, omdat dit ook nog eens onverwachtse uitgaven en onnodige personeelskosten kan voorkomen. Geen idee hoe je de juiste bedrijfswagens vindt? Vraag een bedrijfswagenadviseur.
Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.