Voordelig lenen bij elektrische auto?

Steeds meer mensen willen duurzaam wonen én rijden. De verspilling van energie kan op deze manier erg goed worden tegengegaan. Een milieuvriendelijke auto is een grote stap naar een duurzaam leven. Hierbij bied de aanschaf van een elektrische auto vele voordelen. Een aantal van alle financiële voordelen zullen we in dit artikel uitgebreid bespreken.

Lage energiekosten

Voor het rijden van een kilometer op benzine betaalt u gemiddeld 10 cent. Dit is twee tot drie keer zo duur als de prijs voor energie. De prijs voor een kilowattuur bedraagt namelijk 28 cent en op een kWh kan 7 kilometer worden afgelegd. Wanneer er veel kilometers  worden gereden kan dit verschil u al snel veel geld besparen!

Aftrekpost ondernemers

De fiscale voordelen voor ondernemers die overstappen op een elektrische auto zijn dit jaar flink verminderd. Toch bestaat er nog wel een erg gunstige aftrekpost.
Bij aanschaf van een auto die geen CO2 uitstoot mag je 36% van het aanschafbedrag aftrekken van de fiscale winst . Hieraan kleeft wel een maximum bedrag van €50.000 waardoor je dus €18.000 kunt aftrekken.

Groene autolening

Steeds meer banken komen met voordelige leningen om het duurzaam leven te bevorderen. Zo is ING nu gekomen met de groene autolening. Aan deze lening zitten een aantal eisen. De auto moet bijvoorbeeld over een A, B of C label beschikken en u kunt minimaal €5.000 en maximaal €75.000 bij lenen.
In overleg met de bank wordt besproken in hoeveel maanden de lening zal worden afgelost. Dit kan hooguit 5 jaar duren. Als u  op zoek bent naar de juiste autolening is het een overweging waard voor een elektrische auto te gaan!