Schone taxi resulteert direct in meerdere autoritten

Natuurlijk vind iedere taxi gebruiker het prettig om in een goed verzorgde en vooral schone auto vervoert te worden, toch zijn lang niet alle taxibedrijven zorgvuldig in de omgang met hun taxi’s en zijn er veel auto’s die slecht onderhouden en schoongemaakt worden.

Het belang van een schone taxi is enorm groot, zo blijkt uit onderzoek van het Taxibedrijf Gogido uit Utrecht zelfs dat een schone taxi direct voor meer taxiritten zorgt. Daarmee zorgt het dus ook direct voor een hoger bedrijfsresultaat. Natuurlijk is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat de schoonmaakkosten van de taxi niet boven de extra opbrengsten uitstijgen. Zo hoef je dus ook niet iedere dag je auto schoon te maken. Je kunt het beste zelf bepalen welke frequentie het beste bij jouw bedrijf past. Het hangt namelijk af van de hoeveelheid mensen die je vervoert, maar ook wat voor mensen. Wanneer je enkel zakenmensen vervoert zal jouw taxi schoner blijven t.o.v. meerdere ritten vanuit uitgaanscentrums. Ga dus voor jezelf opzoek naar de juiste frequentie, maar zorg er in ieder geval voor dat jouw klanten een schone zitruimte hebben!

Lange termijn
Naast het feit dat potentiele klanten sneller gebruik zullen maken van jouw dienst wanneer jouw taxi schoon is, zal dit ook op lange termijn nog positieve effecten hebben. Een klant houdt er namelijk een positieve ervaring aan over wanneer de taxi verzorgd was en zal bij een eventuele volgende rit opnieuw gebruik willen maken van jouw dienst. Daarnaast zal er ongetwijfeld gepraat worden met familie en vrienden over de goed verzorgde taxi en de rit. Op deze manier zal jouw klantenbestand dus continu groeien en daarmee ook jouw bedrijfsresultaat.

Voor meer informatie over schoonmaakkosten en andere schoonmaaktips kun je contact opnemen met ons via deze pagina.