Met een schone auto rijd je langer

iedereen kent het wel, het heerlijke gevoel van een schone auto. Het moment dat je auto uit de wasstraat rijd en lekker blinkend in de zon. Dit is niet alleen mooi maar ook heel goed voor je auto. Door je auto regelmatig te wassen blijft de lak van je auto in een betere staat en rijd je auto ook voordeliger. Met vuil slijten je wielen en remmen sneller. Er zijn dus meer voordelen dan alleen het mooie en fijne gevoel wanneer je de wasstraat uit rijdt. Mensen wassen hun auto voor verschillende redenen maar een van de meest voorkomende reden is dat mensen hem te vies vonden worden. Dit is ook niet gek. Een gemiddelde auto wordt ongeveer 1 keer per maand gewassen. De kleur van je auto heeft ook invloed op dit getal. Zo worden witte auto’s over het algemeen vaker gewassen dan zwarte auto’s.

 Voordelen

je hebt er net al een paar gelezen en wellicht ken je een paar voordelen van jezelf al. Maar wat zijn nou echt de voordelen was je auto regelmatig wassen? Het antwoord hierop is vrij makkelijk, het heeft net zoveel voordelen als je zelf wilt. Er zijn mensen die de zakelijk auto altijd brandschoon willen hebben en vaker in de week door de wasstraat heen rijden. Maar je hebt ook mensen die het zo 1 keer in de maand weer eens bijhouden. Ook heb je mensen die de auto soms helemaal niet wassen. Deze wachten tot de regen haar werk doet om de auto schoon te spoelen. Maar vuil kan ervoor zorgen dat je auto enorm snel slijt. Bij bijvoorbeeld de remmen, hier kan stof tussen komen wat ervoor kan zorgen dat het contact van jou rem op je wiel niet goed is en te warm kan worden. Door de hitte kan de rem breken. Dit is een duur grapje wat je had kunnen voorkomen door de auto zo nu en dan een keer schoon te spuiten. 

Hoe vaak is vaak?

Nu zie ik je al denken. Maar hoe vaak is nu vaak? Ook dat is per persoon verschillend. Rijd jij een auto van de zaak en wil je graag dat deze altijd mooi schoon is ben je 2 wellicht 3 keer per week te vinden bij de wasstraat. Maar rijd jij een normale personenwagen voor je werk en andere activiteiten is het helemaal niet zo gek om 1 á 2 keer per maand je auto schoon te laten maken. Het zou overdreven zijn om vaker dan 4 keer per week naar de wasstraat te gaan. Voor normale gebruikers is het al zeldzaam wanneer je vaker dan 1 keer per week langsrijdt. Wanneer je vaak naar de wasstraat gaat is het wellicht slim om een kijkje te nemen naar de abonnementen. 

Abonnementen

Je hoort het goed. Een abonnement op de wasstraat, ze zijn er echt. Meestal kun je voor 50 EURO onbeperkt door de wasstraat. Deze wordt gekoppeld aan je nummerplaat waardoor je altijd binnen 5 minuten weer een schone auto hebt. Dit is ideaal als je altijd een schone auto wilt. Ben je op je werk en komt er net een groep vogels overvliegen die heel je auto onder schijten? Kun je gelijk door naar de wasstraat. Dan houd je ook gelijk geld over voor bijvoorbeeld betFIRST. Hier kun je een kleine inzet op het spel zetten voor de lol. Je kan je inleg verliezen maar het risico is altijd wel leuk. Een abonnement is al voordeliger wanneer je 1 keer per week te vinden bent bij de wasstraat. Meestal raden de eigenaren of medewerkers van deze wasstraat dit ook aan wanneer jij hier vaker dan 1 keer per week te vinden bent.